Elektrikli otomobil çağına hazır mısınız?


Elektrikli otomobil çağına hazır mısınız?
Shell CEO'su Peter Voser, 2050'li yıllara gelindiğinde elektrik enerjisi ve pilli araçların belirgin biçimde kullanılacağını söyledi

Bu araçlara enerji sağlanması konusunda doğalgazın önemini koruyacağını belirten Voser, Shell olarak bu yönde yatırımları sürdürdüklerinin mesajını verdi. 2050 yılına gelindiğinde dünyada 1 milyardan fazla araç olacağını belirten Voser, aynı dönemde elektrikli ve pilli araç çağının da artık başlamış olacağını vurguladı. “Bugün 10 yaşında bir çocuğa, ilk aracının nasıl bir şey olmasını isteyeceğini sorduğunuzda, büyük bir ihtimalle, elektrikli otomobil diyecektir” söylemiyle gelecekle ilgili beklentilerini anlatan Voser, yarının tüketicileri bugünün çocukları olduğu için şirketlerin buna kulak vererek ona göre yol izleyeceğini ifade etti.
Bütün bu yakıt çeşitliliği içinde, elektrikli ulaşımın global alanda en çok konuşulan yakıt türlerinden biri haline geleceğini ifade eden Voser, “Shell olarak biz, pilli otomobil sayısının artacağına inanıyoruz. Muhtemelen hibrid araçlar bir süre daha tamamen elektrikli araçlara tercih edilecek” dedi. Voser ayrıca, ikmali daha kolay olan, daha temiz yakıtlar için harcanan çabalar sayesinde benzin ve dizel yakıtın en çok kullanılan yakıt olmaya devam edeceğini söyledi. Bunların giderek daha fazla biyoyakıt içeren türlerin üretileceğini ve satışa sunulacağını kaydeden Voser, biyoyakıtlardan hidrojene kadar çeşitli alternatif yakıtlar, elektrik ve doğalgaz da daha fazla kullanılır hale gelecek dedi. Elektrik üretimi için doğalgaz kullanımının artacağına dikkat çeken Voser, 2012 yılında Shell’in yaptığı üretimin yarısını doğalgazın oluşturacağını ifade etti.

0 yorum:

Yorum Gönder