2 milyonu veren, kornasını da değiştirir!


2 milyonu veren, kornasını da değiştirir!

Levent Köprülü milliyet
Böyle bir otomobili satın almak için 2 milyon dolar veren bir müşteri, lüksten daha fazlasını da ister kuşkusuz!

İşte birkaç yıldır bilgisayar çizimleriyle tanıtılan, ancak henüz üretime geçmemesine rağmen sürekli yenilenen Natalia, daha fazlasını sunuyor. Sürekli değiştirilebilen korna!
Alfred DiMora adındaki girişimcinin geliştirdiği ve birkaç yıl önce tanıtılan “Natalia”, yeniden ortaya çıktı. DiMora Motorcar tarafından üretilmesi planlanan “V16 Natalia SLS 2”, üretildiğinde dünyanın ilk “isteğe göre değiştirilebilen korna sesine” sahip otomobili olacak. Bunun için araca fabrika çıkışında 256 MB kapasiteli bir hafıza kartı koyacak DiMora, seçimi müşteriye bırakacak. Yani siz, telefon zil sesi gibi istediğiniz sesleri bu hafızaya MP3 dosyası olarak yükleyebileceksiniz.
Yüklenmiş olan bu sesler, 150 vat gücündeki hoparlör ile dışarıya iletilecekmiş. Böylece neredeyse 1 kilometre öteden sesini duyurabilecek.
Bu araç üretilirse kimler alır ve ne tip bir ses yükler bilinmez... Ancak “muzip” bir Türk satın almış olsa, “Kaçılsana koçum!” gibilerinden bir bağırma sesi ya da İsmail YK’nın “Bas gaza aşkım bas gaza/Kim tutar seni bas gaza!” şarkısını yüklemesine pek şaşırmazdım doğrusu...

0 yorum:

Yorum Gönder