Chevrolet 2009 Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) Yarış Otomobili Yeni Cruze'u Tanıttı

Chevrolet 2009 Dünya Binek Otomobil Şampiyonası (WTCC) Yarış Otomobili Yeni Cruze'u Tanıttı
Chevrolet Avrupa 2009 Dünya Otomobil Şampiyonası yarış otomobilini ilk kez bugün tanıttı. Paris ve İstanbul Motor Show’da dünya prömiyeri henüz yapılan Chevrolet’nin tamamen yeni kompakt modeli Chevrolet Cruze, markanın şimdiye kadar on iki kez dünya şampiyonu olduğu Dünya Otomobil Şampiyonası’nda Chevrolet’nin başarısını devam ettirmeyi hedefliyor.

Chevrolet’nin yepyeni modeli Cruze ile test sürüşleri kış sezonunda devam edecek. Aynı mühendislik ekibi ve yarışçıları tarafından geliştirilen, Cruze aynı hızı, esnekliği ve başarıyı garantileyerek daha fazlasını sunmaktadır. Chevrolet Cruze’un ilk yarışı 2009 WTCC’nin Curitiba'daki açılışında Brezilya’da gerçekleşecek. WTCC 2009 yılında Güney ve Orta Amerika, Afrika, Avrupa ve Uzakdoğu’daki on iki yarış pistinde yer alacak.

Chevrolet Avrupa Başkanı Wayne Brannon bu konuda önemli açıklamalarda bulundu: “ Chevrolet sayesinde motor sporları DNA’mıza işledi. Chevrolet, Yeni Cruze Dünya Yarış Aracı ile pist içindeki ve dışındaki yarış kazanma geleneğini kucaklamaya devam etmektedir. Geçmiş dört sezonda, Chevrolet Avrupa’da gelişen rekor satış büyümesine paralel olarak, otomobil yarışlarında kazandığı zaferlerle de kendisini ispat etmiştir. Ayrıca bu yıl, ilk altı ay içinde yüzde 23 oranında performans artışı sağlamıştır; müşterilerimizin bizi rekor adetlerde seçiyor olmalarından dolayı çok gururluyuz. Avrupalı yetkili satıcılarımız için, WTCC oldukça önemli bir iletişim aracı olmuştur ve Cruze ile gelecek sezonu heyecanla beklemektedirler. Cruze ile birlikte, ürün ve motor sporları arasındaki sinerjiyi yeniden vurgulamayı amaçlıyoruz ve WTTC bunu başarmak için mevcut en iyi platformdur. Şampiyonanın sloganı “ Gerçek Otomobiller, Gerçek Yarış” tır ve bu slogan bizim gerçek yaşamlar için gerçek otomobiller üretmek felsefemiz ile birebir örtüşmektedir: Etkileyici tasarım, dünya standartlarında kalite ve esneklik ve etkileyici standart özellik ve donanım, rekabetçi fiyat.”

Eric Nève: “ Yeni Cruze Chevrolet Avrupa’nın motor sporları tarihinde bir kilometre taşı olacaktır. Şimdiye kadar, 2005‘ten bu yana hedeflediğimiz her şeyi adım adım başardık: Rakiplerimize karşı yarışmak, puan kazanmak, kazanabileceğimizi ispat etmek ve en sonunda da rakiplerine karşı önde gelenlerden biri olarak bir motor sporları başarı öyküsüne sahip olmak Cruze ile çıtayı daha da yükseltecek ve Dünya Şampiyonası’nı kazanmayı hedefleyeceğiz. Chevrolet’nin eşsiz “kozu” hepimizin son dört sezondur başarılarını yakından takip ettiğimiz aynı mühendis ve sürücülerden oluşan ekip ile birlikte kotarılmıştır. Aynı başarıyı Cruze ile birlikte yakalamak hedeflerimizi başarma şansımızı artıracaktır. dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder